HİSTEROSKOPİK İŞLEMLER

Histeroskopik işlemler

HİSTEROSKOPİK İŞLEMLER

HİSTERESKOPİ NEDİR?
Vajen, rahim ağzı ve rahim içini döşeyen dokunun endoskop (kamera) yardımı ile incelenmesi Histereskopi olarak adlandırılmaktadır. Bu amaçla kullanılan alet birkaç milimetre çapında bir tüp, buna bağlı ışık kaynağı ve kameradan oluşmaktadır. Rahim ağzından ilerleyerek rahimin içine kadar yerleştirilen bu tüp yardımıyla görüntü kamera vasıtasıyla monitöre aktarılmaktadır. Bu görüntü, işlem esnasında hasta tarafından da izlenebilmektedir. Bu tüpün içinden geçebilecek şekilde tasarlanmış milimetrik cerrahi aletlerle basit cerrahi işlemleri yapmak mümkün olabilmektedir.

HİSTERESKOPİ NASIL YAPILIR?
İşlem, bir kadın hastalıkları uzmanı tarafından anestezi altında adet kanaması dışında bir zamanda, tercihen kanamanın hemen bitimini takip eden günlerde yapılmaktadır. Steril koşullarda histeroskop rahim ağzından geçerek rahim içine kadar ilerletilmektedir. Bu esnada tüpün ucundan serum verilerek rahim içi doldurulmakta ve bu sayede rahim içi tamamen görünür hale getirilmektedir. Hastalık yapıcı etmen tedavi edildikten sonra hasta aynı gün taburcu edilmekte ve normal yaşantısına dönmektedir.

Histeroskopi ile Septum (rahimde perde) kesilmesi 
Histeroskopinin en sık kullanıldığı alanlardan biriside rahimde perde olmasının tanısının tam olarak konması ve aynı esnada bunun kesilerek tedavi edilmesidir.

Septum tanısı ultrasonografi ile şüphelenir ama kesin tanı hsg veya ofis histeroskopi ile konulur.  Mikromakas veya değişik aletler ve enerji modaliteleri kullanılarak septum kesilir.

Septum kesilmesi genelde hastanede yatmayı gerektirmez Genelde bir seasnda kesilir ama bazen birkaç kez kesilme işlemi gerekebilir özellikle de derin ve geni septumlarda.

Histeroskopi Çeşitleri
Histeroskopi diagnostik ve operatif olarak 2 alt gruba ayrılır. Diagnostik histeroskopi daha çok düzensiz kanaması olan kadınlarda kanama sebebini bulmak için , veya infertil kadınlarda rahim içi septum varsa bunu testpi edip tedavi etmek için kullanlır. Operatif histeroskopi ise daha çok rahim içindeki myom veya büyük poliplerin tedavisi için veya rahim içindeki büyük septumların kesilmesi ve tedavisi için kullanılır.
Histeroskopi yapacak doktorun deneyimide önemlidir, eğer doktorun deneyimi yoksa polip tam çıkmayabilir ve şikayetler tam geçmeyebilir.

Histeroskopi Fiyatı
yapılan hastane ve polipin büyüklüğüne göre değişebilir.

 

 

DOSYALAR

Adres

Cumhuriyet Mahallesi Büşra Sok No18-20 Ozan Plaza Kat 2 No 3 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

Telefon

0282 262 65 65

E-Posta

info@ozgurbige.com

ÖZGÜR BİGE
@2018 Tüm hakları saklıdır.