RAHİM ALMA AMELİYATI

Rahim alma ameliyatı (kapalı sistem (laparoskopik veya robotik rahim alma)

RAHİM ALMA AMELİYATI

Histerektomi(Rahmin Alınması)

Total Histerektomi: Karın bölgesinin alt kısmı kesilerek rahmin tamamının alınmasıdır. Klasik bir ameliyat şeklidir.

Subtotal Histerektomi: Rahmin boyun kısmı haricindeki ana gövdesinin alınmasıdır. Myom gibi rahmin iyi huylu kitlelerinde yeterli bir ameliyat şekli olabilir. 

Vaginal Histerektomi: Rahmin tamamının vajinal yoludan çıkartılmasıdır. Karında ameliyat izi olmaması avantajdır. Rahim sarkması olan kişilerde tercih edilen bir tekniktir.
 
Kapalı rahim alınması (laparoskopik histerektomi) ameliyatı nasıl yapılır  ?
Bu ameliyat genel anestezi ile yapılır ve hastanın göbek deliğinden 10 mm bir kamera girilir ve 2 yada 3 adete 5 mm’lik cerrahi aletler karın içine sokularak bu aletler yardımı ile karın açılmadan ve bir ekrandan izleyerek ameliyat gerçekleştirilir. Rahim genelde vajinal yoldan çıkartılır. Rahim ameliyatından sonra hasta genelde bir gün sonra taburcu edilir.

Hastanın ameliyat sonrası adet görmesi kesilir ama yumurtalıkları alınmadı ise menapoza girmez.Rahim alınması kadının cinselliği üzerine olumsuz bir etkide bulunmaz . 

Kapalı Rahim ameliyatı (laparoskopik histerektomi ) kaç saat sürer ? 
Her hastada farklı olmakla birlikte deneyimli bir jinekolog tarafından yapılırsa  genelde 1-2 saat arasında sürer. Kapalı rahim alınması ameliyatı deneyimli bir jinekolog tarafından yapılırsa zor bir ameliyat değildir.

Kapalı rahim alınması (laparoskopik histerektomi ) ameliyatının komplikasyonları var mıdır  ?
Her ameliyatın olduğu gibi laparoskopik histerektomininde komplikasyonu vardır ama deneyimli ellerde bu komplikasyon oranı çok azdır. Ameliyat sırasında barsak, mesane üreter ve büyük damar yaralanamları olabilir. Fistül denen idrar kaçırmalar olabilir.

Doç Dr Özgür BİGE Tekirdağ’da jinekolojik laparoskopik cerrahi konusunda en deneyimli hekimlerden birisidir ve laparoskopik kistektomi, laparoskopik myomektomi, laparoskopik histerektomi, laparoskopik lenfadenektomi gibi zor cerrahileri yıllardır başarı ile yapmaktadır.

kadın doğum tekirdağkadın doğum uzmanı tekirdağkadın doğum uzmanı tekirdağ fiyatlarıkadın doğum fiyatlarıgebelik takibi tekirdağsüleymanpaşa gebelik takibigebelik takibi fiyatları tekirdağprenatal tanı testi tekirdağ, rahim alma ameliyatı tekirdağ

DOSYALAR

Adres

Cumhuriyet Mahallesi Büşra Sok No18-20 Ozan Plaza Kat 2 No 3 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

Telefon

0282 262 65 65

E-Posta

info@ozgurbige.com

ÖZGÜR BİGE
@2018 Tüm hakları saklıdır.