ÖZGEÇMİŞ

Doç.Dr.Özgür BİGE'nin özgeçmişi

ÖZGEÇMİŞ

Doç. Dr. Özgür BİGE, 1994 Yılında Sivas Selçuk Anadolu Lisesi Almanca Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Bölümünde tıp eğitimine başladı. 

2002 Yılında tıp fakültesinden mezun oldu ve 2003 Nisan Tıpta Uzmanlık Sınavında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında kadın haslıkları ve doğum alanında uzmanlık eğitimine hak kazandı.

2008 yılında kadın hastalıkları doğum uzmanı olarak mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmek için Sivas Devlet Hastanesinde görevlendirildi.

2010-2011 yılları arasında askerlik yükümlülüğü kapsamında Tekirdağ'da yerleşimli 8. Mekanize Piyade Tugayında İaşeli Revir Komutanlığı ve NATO Birlikleri Sıhhıye Takım  Komutanlığı görevlerini ifa etti. Askerlik yükümlülüklerini yerine getirmesini takiben 2011 Yılında Tekirdağ Özel Star Medica Hastanesinde çalışmaya başladı.

2013 -2020 yılları arasında Tekirdağ Özel Star Medica Hastanesinde Başhekim olarak görev yaptı.

Ağustos 2020 Tarihinden itibaren Tekirdağ İli SÜleymanpaşa Merkez İlçesinde kendi özel kliniğinde çalışmaya başladı.

Alanında ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok bilimsel çalışmasının yanında, ulusal ve uluslararası tıp kitaplarında bölüm yazarlığı bulunmaktadır.

Doç. Dr. Özgür Bige, 2017 Yılında Üniversite Doçenti Ünvan ve Yetkisini aldı. Tıp teknolojileri ile ilgili olarak ulusal ve uluslararası faaliyet gösteren bazı teknoloji firmalarının AR-GE bölümlerinde AR-GE direktörlüğü yaptı. 

Yurtdışından tedarik edilen bazı tıbbı malzemelerin yurtiçi yerli üretimlerinin yapılmasını sağladı. Halen uluslararası yayın yapan tıp dergilerinde yayın editörlüğü ve yayın hakemliği yapmaktadır. 

Adalet Bakanlığına bağlı olarak adli bilirkişilik ile birlikte ülkemizde faaliyet gösteren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Derneğinin (KADUD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Doç. Dr. Özgür Bige, evli, Ali ve Birce isimli iki çocuk babasıdır.

DOSYALAR

Adres

Cumhuriyet Mahallesi Büşra Sok No18-20 Ozan Plaza Kat 2 No 3 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

Telefon

0282 262 65 65

E-Posta

info@ozgurbige.com

ÖZGÜR BİGE
@2018 Tüm hakları saklıdır.