İNFERTİLİTE

(KISIRLIK, ÜREMEYE YARDIMCI TEDAVİLER, TÜP BEBEK) Tekirdağ Kısırlık (infertilite), tekirdağ tüp bebek

İNFERTİLİTE

Kısırlık – İnfertilite nedir, nedenleri nelerdir?
En az bir yıl herhangi bir korunma yöntemi uygulanmaksızın haftada 2-3 kere girilen cinsel ilişkiye rağmen gebelik elde edilmemesi infertilite yani kısırlık olarak adlandırılmaktadır. Tüm dünyada çiftlerin yaklaşık yüzde onbeşi infertilite nedeniyle yardımcı üreme tekniklerine başvurmak zorunda kalmaktadır. Bu çiftlerin büyük bir kısmında gebe kalamamanın nedenini açıklayacak sebepler bulunabilirken, yaklaşık yüzde 10-12’ sinde herhangi bir patoloji tespit edilemez. Bu çiftler açıklanamayan infertilite olarak adlandırılırlar.

İnfertilitenin nedenlerini anlayabilmek ve tedavisini planlayabilmek için kadını ve erkeği ayrı ayrı irdelemek gerekir. Sorunlar bazen çift taraflı da olabilmektedir. 

Üreme kabiliyetini etkileyen başlıca faktörler
1: Kadının yaşı
2: Cinsel ilişki sıklığı
3: Zamanlama
4:Gebe kalmayı engelleyen bir patolojinin varlığı (örn. Endometriozis, geçirilmiş ameliyatlar, geçirilmiş pelvik enfeksiyonlar) 
5: Sperm kalitesi

kadın doğum tekirdağkadın doğum uzmanı tekirdağkadın doğum uzmanı tekirdağ fiyatlarıkadın doğum fiyatlarıgebelik takibi tekirdağsüleymanpaşa gebelik takibigebelik takibi fiyatları tekirdağprenatal tanı testi tekirdağrahim alma ameliyatı tekirdağ

DOSYALAR

Adres

Cumhuriyet Mahallesi Büşra Sok No18-20 Ozan Plaza Kat 2 No 3 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

Telefon

0282 262 65 65

E-Posta

info@ozgurbige.com

ÖZGÜR BİGE
@2018 Tüm hakları saklıdır.