KIZLIK ZARI ONARIMI NEDİR? NASIL YAPILIR?

Himenoplasti (Tekirdağ Kızlık zarı onarımı) Tekirdağ kızlık zarı dikimi, Tekirdağ kızlık zarı muayenesi

KIZLIK ZARI ONARIMI NEDİR? NASIL YAPILIR?

KIZLIK ZARI ONARIMI NEDİR? NASIL YAPILIR?
Himenoplasti (Tekirdağ Kızlık zarı onarımı) Tekirdağ kızlık zarı dikimi, Tekirdağ kızlık zarı muayenesi

Kızlık zarı (hymen) kadınlardaki vajina girişinde yer alan, küçük ve büyük dudaklar (labia minora ve majora ) aralandığında görülebilen, 2 – 3 mm kalınlığa sahip olan ince bir dokudur. İnce bir doku olduğundan dolayı "zar" adı da verilmektedir.

KIZLIK ZARI KANAR MI?
Kızlık zarı (hymen) Üzerinde yer alan damarlardan dolayı ilk ilişki sırasında yırtılır ve buna bağlı olarak kanama durumu meydana gelebilmektedir.

KIZLIK ZARI DİKİMİ NASIL YAPILIR? ( HYMENOPLASTİ )
Kızlık zarı dikimi esnasında vajen duvarlarından bir miktar parça alınarak, kanaması mümkün olan ince bir doku oluşturulur. Bu doku sayesinde orijinal kızlık zarı elde edilemese de ilişki esnasında iç kısımda kanaması mümkün olan bir yapı elde edilmiş olur.

KIZLIK ZARI AMELİYATI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
Kızlık zarı dikimi ameliyatı 2 farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlar geçici kızlık zarı ameliyatı ve kalıcı kızlık zarı ameliyatıdır.
Geçici kızlık zarı dikimi ameliyatı: Bu yöntemle onarılan kızlık zarı, birkaç gün içerisinde deforme olacağı için evlenmeden çok kısa süre önce (1 – 7 gün arasında) uygulanmalıdır. Lokal veya genel anestezi ile yapılabilir.

Kalıcı kızlık zarı dikimi ameliyatı (flep yöntemi): Bu ameliyat geçici kızlık zarı ameliyatına göre daha uzun süren bir operasyondur. Vajina duvarlarından doku alınarak kızlık zarı gibi bir doku oluşturulur. 

DİKİLEN BİR KIZLIK ZARININ DİKİLDİĞİ İLİŞKİYE GİRİLDİĞİNDE ANLAŞILIR MI? 

Dikilen kızlık zarı ilişkiye giren kişi tarafından anlaşılmaz. Sadece kadın doğum uzmanları veya adli tıp uzmanları bunu anlayabilir. Dikişler kesinlikle fark edilmez

Tekirdağ kızlık zarı dikimi, Tekirdağ kızlık zarı muayenesiTekirdağ kadın doğum doktoru

DOSYALAR

Adres

Cumhuriyet Mahallesi Büşra Sok No18-20 Ozan Plaza Kat 2 No 3 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

Telefon

0282 262 65 65

E-Posta

info@ozgurbige.com

ÖZGÜR BİGE
@2018 Tüm hakları saklıdır.